Kursoversikt høst 2017

Påmeldingsfrist 2 uker før kursstart.

Høstens kurs

Send påmelding til:
kurs@oppegard-husflidslag.no   

Husk å skrive i e-posten: Navn, andresse, telefon, om du er medlem og hvilket kurs du melder deg på! Hører du ikke fra oss så ring: 934 31 105

Strikk og lytt på bibiloteket i Kolben Innhold
Sted:
Tid:
 

Kolben
Tirsdager (4 ganger) kl. 19.00; 19. sept, 17.okt, 14. nov, 12. des.

I samarbeid med Oppegård Bibliotek arrangeres håndarbeidskvelder i biblioteket hvor bibliotekarene leser høyt fra utvalgte bøker; noveller, dikt og romaner. Ta gjerne med strikketøy eller annet fredelig håndarbeid, eller bare kom for å høre på. Arrangementene begynner kl 19.00 etter bibliotekets vanlige åpningstid og er gratis. Gratis kaffe.

Brodering av Follo damebunad Innhold
Lærer:
Sted:
Tid:
 

Sigrun Løken
Kapellveien 7

 

Dette kurset starter opp igjen høsten 2018, men du kan gjerne melde deg på allerede nå slik at du er sikret plass.

Kurset passer for nybegynnere og viderekommende. Det vil bli god tid til å arbeide på egenhånd mellom kurskveldene. Ta med bunadpakken og syramme ca 14 – 20 cm til første kurskveld. Oppgi epost og telefonnummer ved påmelding.

Meksikansk fletting/»candy wrapping» - helgekurs
Lærer:
Sted:
Tid:


Pris:
Vigdis Hovden Månsson
Kapellveien 7
Tid: lørdag 7. og lørdag 14. oktober kl. 10.00 – 16.00 begge dager.
kr. 1000,- (800,-)

Meksikansk fletting («candy wrapping») er en gjenbrukshobby der man bruker papir som materiale. Gjerne aviser, tegneserier, teposer, kaffeposer som klippes, tapes, flettes og syes sammen til for eksempel punger, vesker eller kurver. Utrolig morsomt, spennende og vanedannende.

Quilting (lappeteknikk) - helgekurs
Lærer:
Sted:
Tid:


Pris:
Nina Strandsplads
Kapellveien 7
Onsdager kl. 18-21
11. okt, 25, okt, 8. nov, 22. nov.
kr. 1000,- (800,-)
Kuret er for nybegynnere og viderekommende, vi lærer teknikken Grandmothers flowergarden. Du lærer å sy sekskanter på maskin, både selve sammensyningen og forskjellige måter å kante/avslutte arbeidene på. Ta gjerne med symaskin og skjæreutstyr. Oppgi e-post ved påmelding silk at informasjon kan sedes ut i forkant av kurset.
Småskinn - søm av pulsvanter, pute, vest osv.
Lærer:
Sted:
Tid:
Pris:
Britha Molvig
Kapellveien 7
Onsdager kl. 17 - 22.
30. aug, 13. sept, 17, sept,

kr. 1200,- (960,-)

På dette kurset kan du sy deg flotte ting av saueskinn bl.a. votter, tøfler, boa, lue, pulsvarmere, puter eller en liten fell. Med litt hjemmearbeid kan du også rekke å lage en stolfell/skinnpose på 3 kvelder. Kurslærer har med trykkblokker som du kan bruke dersom du ønsker å trykke. Leieprisen (trykkfarge og blokkleie) er kr 70,- pr skinn og kr 20,- pr par votter/pulsvarmere. Til skinnpose/stolfell går det med 2 skinn. Man får 1 – 2 puter på ett saueskinn og 2 – 4 par votter på et votteskinn. Oppgi email for tilsending av informasjon om hva som trengs til kurset. Kurslærer kan skaffe det meste. Materialutgifter kommer i tillegg til kursavgift.

Kursmateriell kommer i tillegg til kursavgiften.  Det er ikke kurs i skoleferiene.
Kursdeltakerne er ikke forsikret gjennom Oppegård Husflidslag.

Hjem